Izbornik
sport_and_music.bloger.hr design
sport_and_music.bloger.hr design
sport_and_music.bloger.hr design
Tuga za Tošom

Toše je zauvijek u našim srcima
On je naš anđeo
Predosjećao je smrt.
Otišao je sam.
Anđeo kojeg je Bog pozvao.
Što ću ja bez svoga sina.
Brat je u mojem srcu.
Kako ću reći da ga više nema.
Voljela sam ga poput brata.
Zašto je otišao.
Šta je Bogu skrivio.
Ne napuštaj me..
Ostani sa mnom...

Zauvijek si sklopio anđeoske oči
Svijet osta uskraćen najljepšeg osmijeha
Tješi me spoznaja da odlaziš tamo
Gdje idu duše bez grijeha

Tvoj duh je sa mnom...
Moram vidjeti svoga oca...
Umoran sam...
Idem,ali se neću vratiti...
Toše,vrati se....

Tose26
Image Hosted by ImageShack.us
Album "The hardest thing"
             
TOŠE

IN MEMORIAM

Nisi mrtav anđele tvoje pjesme žive
U svakom rođenom danu
Tvoj lik se sad smiješi nama
Na malome ekranu

Humanost ne poznaje granice
Božijim naukama si nas učio
I ostavio same na ovome svijetu
Da se bez dobrih tvojih dijela mučimo

Flashhead
Blog
subota, lipanj 21, 2008

 

Nema potreba nikoj da me gleda, da gi registrira moite solzi i mojata bolka. Samo jas znam kolku mi e teško . „Ne go prežaliv Toše! Vsušnost, izleguvam na insistiranje na moite prijateli. Ne sakaat da me ostavaat sama doma da ne zapadnam vo depresija"
Nejzinata pojava ne može da ostane nezabeležana. Iako prekina da igra rakomet taa ne go izgubi natprevaruvačkiot du vo sebe. Andrijana e mlada, uspešna, čuvstvitelna i postojano vo centarot na vnimanieto na širokite narodni masi. No, ona što ja izdvojuva i ja pravi posebna e nejzinata začuduvuvačka rabrost po smrtta na nejziniot dečko Toše Proeski. Taa ja imaše najgolemata sreќa da saka i da bide sakana od našata megapejačka ѕvezda, a istovremeno doživea i golema tragedija. Prodolžuva da živee ponatamu i bez Toše, so golemata poddrška od nejzinata majka i pomalata sestra Senka.
*Otkako zagina Toše nemaš prostor za svojata privatnost, novinarite i paparacite postojano te sledat. Čuvstvuvaš li pritisok poradi toa?

Da, ponekogaš toj pritisok e navistina golem, osobeno koga ќe pročitam nekoja nevistina za sebe, a niv gi imaše vo golem broj. Najprvo ќe se iznerviram, a potoa seto toa ќe go zaboravam. Iako znam deka novinarite si ja vršat svojata rabota, golemo optovaruvanje e koga ja gubiš privatnosta. Vo sekoj slučaj jas dobro stojam so novinarite, iako velam deka znaat da me iznerviraat. No, ne sum zlopamtilo!
*I pokraj se što preživea vo izminatiot period, sobra rabrost i prodolži ponatamu. Što beše presudno da ostaneš vo Skopje?
Ima mnogu raboti što emotivno me vrzuvaat za Skopje i Makedonija. Ušte dodeka igrav rakomet za “Kometal“ steknav vistinski prijateli koi navistina mnogu mi pomognaa i bea so mene vo najteškiot period na mojot život - koga zagina Toše. Ne znam točno što beše presudno, verojatno od se pomalku koga ќe go sostavam mozaikot!
*Koi se tvoite vistinski prijateli so koi privatno se družiš?
Nema dilema deka toa se: Indira Kastratoviќ, Mimi Ќupiќ, Dragana Klopčevska… Tie se samo del od luѓeto što gi sakam i koi me sakaat. Gi poznavam dolgo i ne vrzuva iskreno prijatelstvo.
*Zaraboti dosta pari, no dali misliš deka gi investira na vistinski način?
Toa beše period vo koj razmisluvav kade i vo što da gi investiram parite i togaš slučajno ja zapoznav Irena. Imavme mnogu zaednički idei koi gi realiziravme. Se seќavam deka si rekov: “Mesto da se ’vlečkam’ po tuѓite saloni, zošto da nemam moj i da uživam vo negovite blagodeti“.
*I… uživaš li?
Uživam! Osven što uživam vo site relaksacii, koga ќe se premoram od uživanjeto, prodolžuvam so nevrzani kafe-muabeti vo bliskite kafulinja so moite prijatelki. (se smee) Ќe padne i po nekoj trač, toa e neizbežno. Živi luѓe sme, neli?!
*Beše proglasena za najubava rakometarka na svetsko nivo spored glasovite pristignati na internet. Dobi li ponuda da se najdeš vo svetot na modata i ubavinata možebi kako manekenka?
(se smee) Koj bi me zemal mene? Voopšto ne mi beše važen izgledot, najvažen mi beše rakometot i igrata na terenot. Jas sum sportist i nikogaš ne bi možela da se zamislam na nekakvi foto-sesii, kako top-model. Zdodevno mi e seto toa.
* Što može da te iznervira?
Lagata i koga nekoj docni na dogovoreno mesto. Jas sum iskrena i otvorena ličnost naviknata na eden sportski režim, nikogaš ne docnam. A toa go očekuvam i od drugite.
*Dali ušte veruvaš vo ljubov na prv pogled. Ti se slučilo li da ja počuvstvuvaš “amorovata“ strela?
Da, jas veruvam vo romantična ljubov. Mi se sluči silno da se vljubam i taa ljubov sekogaš ќe ja pametam, do krajot na mojot život. Toa na celata nacija i e poznato. Znaete mnogu dobro na kogo mislam!
*Koi kriteriumi treba da gi ispolnuva mažot koj saka da te osvoi?
Mora da bide povisok od mene i fizički da me privlekuva. (se smee) Mažite imaat strav od visoki i uspešni ženi, nemaat dovolno rabrost da im prijdat. Otsekogaš sum go čuvstvuvala toa, a osobeno sega.
*So koe orudie treba da raspolaga mažot što saka da te osvoi, što prvo zabeležuvaš kaj dodvoruvačot?
Maži, site vie vnimavajte sega: vašite oči i pogledot kažuvaat se! Duri i ona što sakate da go sokriete od mene, načinot na koj me gledate ve izdava!
*Dali prvoto tvoe intervju po smrtta na Toše dadeno za rvatskite mediumi beše izmisleno od strana na tamošnite novinari, kako što se zboruvaše kaj nas vo Makedonija?
Da, navistina im dadov intervju! No, pod neverojatno mnogu čudni i neverojatni okolnosti. Nitu samata jas ne bev svesna za seto ona što go zboruvav. Kako vo nekoe bunilo. Dali bev pod inekci, ne znam! Ne znaev što se slučuvaše okolu mene, ne znaev deka go izgubiv Toše. Celata bev kako izgubena! Možebi novinarkata pretera so nekoi prašanja, no kažav ne bev ni svesna za ona što mi se slučuvaše!
*Kontaktiraš li so semejstvoto na Toše i so negovite bliski prijateli, luѓeto od Kruševo velat deka ne te gledaat često tamu, na negoviot grob ?
Na grobot na Toše odam koga tamu nema luѓe, a osobeno koga ve nema vas novinarite. Mojata taga sakam da ja podelam sama so nego. Nema potreba nikoj da me gleda, da gi registrira moite solzi i mojata bolka. Samo jas znam kolku mi e teško. Tamu vo Kruševo se sreќavam i so nekoi luѓe što ni bea i ostanaa bliski na mene i Toše.
*Kako reagiraš na komentarite deka počna prerano da izleguvaš i da se žurkaš?
Izleguvam ponekogaš. Neodamna me vidovte i na gala-promocijata na vašeto novo spisanie “Ubavina i zdravje“ vo “Duomo“. A, što možam? Životot si odi ponatamu. Jas ne go prežaliv Toše! Vsušnost, izleguvam na insistiranje na moite prijateli. Ne sakaat da me ostavaat sama doma da ne zapadnam vo depresija. I samata se trudam da prodolžam da živeam ponatamu! Kade i da sum, se zadržuvam kuso, iako druženjeto so dragite luѓe e toa što mnogu mi pomaga vo celava ovaa situacija vo koja što se naoѓam bez mojot Toše.tose26 @ 17:41 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
55962
Anketa
NAJDRAŽA PJESMA

Index.hr
Nema zapisa.